ATHENS STREET FOOD FESTIVAL 2019: ΕΞΙ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

1-dsc_3519

Ένας φίλος, μου πρότεινε πρόσφατα να πεταχτούμε σε ένα καλό φεστιβάλ, που παρότι δημοσιογράφος χρόνια, δεν γνώριζα. Κανείς -φυσικά- δεν γνωρίζει τα πάντα, άλλωστε η ενημέρωση πιστεύω ότι κινήθηκε περισσότερο με έντυπα του χώρου της εστίασης, του καφέ, προσκλήσεις, ίσως και κάποιες αφίσες σε επιλεγμένα σημεία. Αυτό φυσικά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αξία, παρά το ίδιο το φεστιβάλ.

Έτσι ξεκινήσαμε σαββατιάτικα, προς τα εκεί. Κατεβήκαμε στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο, ακολουθήσαμε τον πεζόδρομο προς τον Κεραμεικό, φτάνοντας σε λίγο στο παλιό αμαξοστάσιο Ο. ΣΥ. Περάσαμε ένα διάδρομο, πληρώσαμε 2,5 ευρώ εισιτήριο, για την είσοδο μόνο, χωρίς κάτι άλλο, περάσαμε τον έλεγχο των σεκιουριτάδων -όχι όπλα δεν είχαμε- και αρχίσαμε να γυρίζουμε τον χώρο, από άκρη σε άκρη, βλέποντας περίπτερα από τις συμμετοχές, κουζίνες του κόσμου, μαγειρική, γλυκά, παγωτά, ποτά, από όλα.

Δεν ξέρω, αν η ποιότητα ήταν καλή σε όλα, αλλά ό,τι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό ή έστω κοντάστην ποιότητα που ψάχναμε. Οι τιμές σχετικά τσιμπημένες, αλλά σ’ ένα φεστιβάλ το αντέχεις αυτό. Ο χώρος ιδανικός για τέτοια εκδήλωση. Η κατανομή σωστή, για να δεχτεί πολύ κόσμο. Ξέραμε ότι πέρασαν αρκετές χιλιάδες κόσμου πριν από εμάς και συμπεράναμε, ότι θα περνούσαν ίσως περισσότερες μετά από εμάς.

Αλλά αυτό δεν μας εξέπληξε, όταν το πνεύμα της οργάνωσης αυτής, είναι να γνωρίσει διαφορετικές κουζίνες σε πολύ κόσμο και παράλληλα να προσεγγίσει τον Έλληνα, αλλά και τον τουρίστα, για να αφιερώσει αρκετό χρόνο βλέποντας ή τρώγοντας. Δεν θα ήταν υπερβολή, να πω ότι αυτό πέτυχε. Σίγουρα λεπτομέρειες θα έπρεπε να γίνουν αλλιώς, η εξυπηρέτηση να είναι καλύτερη όταν «πέφτει» πολύ κόσμος, ίσως το εισιτήριο να έπρεπε να είχε ένα αναψυκτικό ή μια μπύρα με αυτό, αλλά η γενικότερη εικόνα μας ενθουσίασε και σίγουρα την επόμενη χρονιά, θα είμαστε πάλι εκεί, φέρνοντας περισσότερους φίλους ή γνωστούς μας.

Από τις εκδηλώσεις πόλης, που σε κάνουν να ξεφεύγεις για λίγο από την πεζή πραγματικότητα που σε τρώει καθημερινά. Βλέποντας κάτι από Κούβα, Μεξικό, Κίνα, Ινδία, Τζαμάικα, Χαβάη, Βραζιλία, Ελλάδα. Ή και από άλλες χώρες. Δεν είναι οι κουζίνες που σε πάνε εκεί, είναι όλο το εορταστικό κλίμα, αυτό που λέμε ξεφεύγεις από τις παγίδες σου, για να μη πέσεις μέσα…

Το «Athens Street Food Festival», ξεκίνησε το 2016 με στόχο να κάνει γνωστή στο Αθηναϊκό κοινό την κουλτούρα του “φαγητού του δρόμου”. Με συνολικά πάνω από 300.000 επισκέπτες, είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας, ένας πραγματικός θεσμός για τη γαστρονομία της χώρας. Στα τρία πρώτα χρόνια του, έχουν συμμετάσχει από καταξιωμένοι chefs, αλλά και φιλόδοξοι δημιουργοί, που κατόρθωσαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού και έπειτα να ανοίξουν τα δικά τους εστιατόρια! Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με τη στήριξη του παγκόσμιου οδηγού γαστρονομίας Gault & Millau.

Tags από το άρθρο
Κείμενο / Φωτό
More from Γιάννης Βέλλης

ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ, ΝΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙ…

Η διαδρομή Ρίο – Αντίρριο και αντίστροφα, ήταν για πολλά χρόνια -για...
Δείτε περισσότερα