ΕΠΕΙΔΗ …ΞΕΡΟΥΜΕ KI ΑΠΟ ΒΕΣΠΑ

Τους ανακαλύψαμε μια μέρα στον δρόμο του διαδικτύου και η αλήθεια είναι πως τους ζηλέψαμε πολύ.

Ο Στέργιος και η Αλεξάνδρα με τη βέσπα τους έχουν γυρίσει τον μισό πλανήτη και σύντομα θα συνεχίσουν το ταξίδι για να γνωρίσουν και τον υπόλοιπο.

«Είναι κομμάτι του Carnet», σκεφτήκαμε όλοι αυθόρμητα. Δικό μας κομμάτι, που δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά.

Κι αρχίσαμε να τους αναζητούμε μέσα στους χειμάρρους του ίντερνετ.

Κι αίφνης, έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα, βρέθηκαν μπροστά μας με σάρκα και οστά κι άρχισαν να μας ξεφυλλίζουν τα δικά τους τετράδια, τα ιδιαίτερα τους «diarios de motocicletα», σαν να ήταν χρόνια μέλη της ομάδας μας.

Ο έρωτας μας ήταν κεραυνοβόλος και η «πρόταση γάμου» έγινε σε λίγα μόλις λεπτά.

Εκείνοι θα μας μυήσουν στον κόσμο τους, στις εικόνες τους, στα ταξίδια που έκαναν με τη βέσπα τους, επί δυόμισι χρόνια.

Το Carnet de Voyage θα τους φιλοξενήσει για να διηγηθούν τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, να μας μιλήσουν για τα 180.000 χιλιόμετρα που έχουν διανύσει πάνω στη μηχανή τους.

«Ο γύρος του κόσμου με Vespa» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 απ’ την Ελλάδα με έναν μόνο επιβάτη, τον Στέργιο. Πήγε στην Ιταλία κι από εκεί, με πλοίο έφτασε στο Μαρόκο. Απ’ τον Νοέμβριο του 2013 ως τον Ιανουάριο του 2015 ταξίδεψε στην Αφρική περνώντας απ’ τις εξής χώρες: Μαρόκο, Δυτική Σαχάρα, Μαυριτανία, Σενεγάλη, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Τόγκο, Μπενίν, Νιγηρία, Καμερούν, Δημοκρατία του Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Νότια Αφρική και Λεσότο.

Στη Λ.Δ. του Κονγκό πρωτοσυναντήθηκαν με την Αλεξάνδρα κι αφού ταξίδεψαν μαζί στη Νότια Αφρική και το Λεσότο, αποφάσισαν να συνεχίσουν έτσι. Απ’ τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Μάρτιο του 2016 συνέχισαν στη Νότια Αμερική. Οι χώρες που επισκέφτηκαν είναι η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Παραγουάη, η Βολιβία, το Περού, η Χιλή και η Βραζιλία. Επόμενο πλάνο είναι να ταξιδέψουν ως την Κεντρική Αμερική κι από εκεί στις Η.Π.Α και τον Καναδά, ως την Αλάσκα.

Δυο σύγχρονοι περιηγητές και μια βέσπα, στο Carnet de voyage. Aπό την Δευτέρα 7 Νοέμβρη και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Tags από το άρθρο