Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΒΕΣΠΑ (video)

about_worldvespa

Είμαστε ο Στέργιος και η Αλεξάνδρα και γυρνάμε τον κόσμο ταξιδεύοντας πάνω σε μια Vespa PX200. Η ιστορία μας ξεκίνησε το 2013 τελείως ξεχωριστά, αφού τότε ακόμη δε γνωριζόμασταν. Για διαφορετικούς λόγους και με άλλα σχέδια ο καθένας, φύγαμε απ΄ την Ελλάδα.

Μοναδικό κοινό μας στοιχείο, η κοινωνικο-οικονομική κρίση που από τότε έπληττε τη χώρα και που είχε επηρεάσει τις ζωές μας.

Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά τυχαία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και λίγο καιρό μετά, ξεκινήσαμε ένα “δοκιμαστικό” στη Νότια Αφρική και το Λεσότο. Η Vespa κατάφερε να σηκώσει τα καινούρια βάρη κι εμείς ανακαλύψαμε πως είμαστε “δυνατή” ομάδα! Από τότε ταξιδεύουμε μαζί και σκοπός μας είναι να μη σταματήσουμε αν δε δούμε και την πιο απομακρυσμένη γωνιά της γης.worldvespa-square-logo-500

Η διαδρομή

Το πλάνο είναι αρκετά απλό: Ο γύρος του κόσμου!

Τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησα απ’ την Ελλάδα, πήγα στην Ιταλία κι από εκεί, με πλοίο έφτασα στο Μαρόκο.
Απ’ τον Νοέμβριο του 2013 ως τον Ιανουάριο του 2015 ταξίδεψα στην Αφρική περνώντας απ’ τις εξής χώρες: Μαρόκο, Δυτική Σαχάρα, Μαυριτανία, Σενεγάλη, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Τόγκο, Μπενίν, Νιγηρία, Καμερούν, Δημοκρατία του Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Νότια Αφρική και Λεσότο.

theroute_worldvespa_animated_map

Απ’ τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Μάρτιο του 2016 συνέχισα στη Νότια Αμερική – Απ’ τη Νότια Αμερική κι έπειτα το ταξίδι συνεχίζεται δικάβαλο (με την κοπέλα μου, στην ίδια Βέσπα). Οι χώρες που πήγαμε μέχρι τώρα είναι: η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Παραγουάη, η Βολιβία, το Περού, η Χιλή και η Βραζιλία.

Ο επόμενος στόχος είναι να συνεχίσουμε το ταξίδι στη Νότια Αμερική κι από εκεί να πάμε στην Κεντρική Αμερική και να περάσουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Τελευταίος προορισμός γι’ αυτή την ήπειρο θα είναι η Αλάσκα.

theroute_worldvespa
Η Ασία και η Ωκεανία ακολουθούν και μια μέρα ελπίζουμε να ξαναγυρίσουμε στην Αφρική, εκεί όπου άρχισαν όλα…

Πηγή: worldvespa.net

Tags από το άρθρο
Κείμενο / Φωτό
More from worldvespa

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ

Την προπερασμένη Δευτέρα μπήκαμε στη Μαυριτανία. Η διαδικασία που έπρεπε ν’ακολουθήσουμε στα...
Δείτε περισσότερα